Canine Connection’s Avon – Nova
ID: SE14304/2012

Nova är den enda schnauzern i familjen. Hon är den största hunden i huset och har troligen därför fått för sig att sådant som gäller alla andra inte alltid gäller henne. Om hon tycker det är för kallt ute är Nova den enda stark nog att öppna altandörren på egen hand – många av de andra följer gärna efter, det är ju trots allt lite varmare att sitta på trädäcket jämfört med stenplattorna. Hon är den enda som är stor nog att nå upp och dra ner en fläskkotlett från köksbänken; den enda som upptäckt att sängen är extra skön att sova i (så länge ingen upptäcker en bara). Hon är intelligent och samtidigt tillräckligt stor och stark för att manipulera sin omgivning i större grad än de små.

Temperamentet är glatt och hon är en kär hund som alltid viftar på svansen. Men ett busfrö är hon, en som stup i kvarten ställer till med något. Både dragkampslek och att jaga bollar favoritsysslor. 

Utseendemässigt är pälsen spikrak, väldigt sträv och ordentligt svart. Svansen har utmärkt sabelform och rörelsemönstret bra – en väldigt vacker hund helt enkelt. 

Nova gjorde MH-testet 5 mars 2014, vilket hon tyckte var jätteroligt, och har nu en så kallad “känd mental status”. Bedömningen hon fick var att hon var en mycket social hund. Positiv och nyfiken med starka brukshundskvaliteter.

Nova är svensk utställningschampion.

Resultat:
13x Excellent
4x CK
1x Reservcert
3x Cert
1x Klubbcert DK
2x Reserv-CACIB

Championat:
Svensk utställningschampion

Valpresultat:
8x HP
6x BIR